Bifidobacterium lactis este una dintre cele mai importante și benefice bacterii din organismul uman.

Rolul lor este de a digera fibrele dietetice, ajută la prevenirea infecțiilor și stimulează producerea și absorbția anumitor vitamine și alte substanțe chimice importante. Bifidobacteriile sunt prezente în intestinul gros în proporție de 10% din totalul microbiotei.

Bifidobacterium lactis este o bacterie probiotică multifuncțională. Potrivit mai multor studii, aceasta îmbunătățește funcțiile sistemului imunitar, digestia, contribuie la descompunerea alimentelor ingerate și ajută la absorbția substanțelor nutritive.

De asemenea, bifidobacterium lactis are o funcție importantă în reglarea sistemului imunitar și reduce frecvența și severitatea afecțiunilor respiratorii.

Bifidobacterium lactis este responsabilă pentru confortul și buna funcționare a sistemului digestiv. Este eficientă când este administrată în tratamentul constipației, îmbunătățind peristaltismul intestinal, dar și al diareei asociate antibioterapiei sau rotavirusului.

Bifidobacterium lactis are o eficiență demonstrată:

  • În terapia pentru eradicarea infecției cu Helicobacter pylori, cât și pentru ameliorarea anumitor simptome apărute în această afecțiune;
  • În sindromul colonului iritabil, deoarece poate reduce durerea de stomac, balonarea, dar și alte simptome asociate acestei afecțiuni (anxietate și depresie);
  • În menținerea sănătății căilor respiratorii și a pielii;
  • Împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase, potrivit mai multor studii.

Preparate farmaceutice: bifidobacterium lactis se administrează sub formă de jeleuri, capsule, soluții orale sau pulbere.

Încearcă Jeleurile Probiotice pentru Copii saucele pentru Adulți cu Bifidobacterium Lactis.

Recomandări și dozaj

Administrarea Bifidobacterium lactis este considerată sigură atunci când se face corespunzător, cazurile în care aceasta a cauzat diaree, balonare sau flatulență fiind destul de rare.

În cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, cât și în cazul copiilor, aceasta se administrează  la recomandarea medicului.

Apreciaza articolul ()

Comentarii

0 comentarii

Adaugare comentariu

Nu exista niciun comentariu